به یاد مادرم،،غروب غم انگیز،،،،،،

این سایت به یادمادر هجرت کرده ام. است.با ذکر صلوات
خواص درمانی میوه جات قسمت دوم

 

خواص داروئی:

موز از نظر طب قدیم ایران معتدل و تر است و خون را غلیظ می کند . موز انرژی زیادی درد و چون نرم هست غذای خوبی برای کودکان و اشخاص مسن می باشد. 

  1. بدلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان بوده و غذای خوبی برای ماهیچه ها می باشد.
  2. موز ملین بوده و همچنین درمان اسهال و اسهال خونی است.
  3. موز خونساز است بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید موز بخورند.
  4. موز تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
  5. موز درمان زخم معده و روده می باشد.
  6. گرد موز همچنین داروی خوبی برای پائین آوردن کلسترول است.
  7. شیره گلهای موز درمان کننده اسهال خونی است.
  8. جوشانده موز اثر قطع خونریزی دارد.
  9. ضماد برگ درخت موز برای درمان و سوختگی مفید است.
  10. ریشه موز دفع کننده کرم معده است.
  11. موز نفاخ است و زیادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان تولید گاز معده می کند برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
  12. موز تاثیر خوبی در تامین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
  13. برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید.
  14. موز مدر است.
  15. موز بعلت درا بودن قند زیاد برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کنند.

 

 

 

خواص داروئی:

عناب از نظر طب قدیم 

ایران

معتدل است . البته

ابو علی سینا

اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است .

  1. عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است .
  2. ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید .
  3. ادرار را زیاد می کند .
  4. عناب آرام کننده اعصاب است .
  5. خون را تمیز می کند .
  6. ضد سرفه است .
  7. خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند .
  8. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
  9. آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
  10. برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .
  11. هسته عناب خواب آرو است .
  12. خستگی شدید را برطرف می کند.
  13. رشد موی سر را زیاد می کند.
  14. جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند .
  15. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.
  16. برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
  17. دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
  18. حافظه را تقویت می کند.
  19. کم اشتهایی را برطرف می کند.
  20. هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آورد.
  21. و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .

طرز استفاده:جوشانده عناب : ۵۰ گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.جوشانده عناب و جو : ۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در ۲ لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و ۱/۵لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید . 
خیس کرده عناب : تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ دانه مویز دانه گرفته و ۳۰ دانه سپستان و ۱۷ گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با ۵۰ گرم شیر خشت و ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید . 

مضرات : عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود . 

 

گریپ فروت یک میوه اسیدی است و بهتر است که آنرا همراه دیگر مرکبات مصرف کرد و هنگامیکه آنرا می برید زود آنرا مصرف کنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خوردا از دست داده و تلخ می شود . 
گریپ فروت از لیمو ترش کمتر اسیدی است بنابراین آنهائیکه نمی توانند از لیمو ترش استفاده کنند بهتر است که این میوه را بجای لیمو ترش مصرف کنند . 

خواص داروئی
  1. گریپ فروت چون دارای کالری کمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است که می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند . گریپ فروت ازپرتقال کمتر قند درد .
  2. گریپ فروت تمیز کننده بدن از مواد سمی است و این مواد را سریعا دفع می کند و دلیل آن این است که هنگامیکه از گریپ فروت استفاده می کنید بعلت دفع مواد زائد ممکن است اسهال تولید شود.
  3. گریپ فروت داروی خواب است . اگر می خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یک گریپ فروت و یا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخورید .
  4. گریپ فروت ضد سرماخوردگی است و تب را پائین می آورد در هنگام سرماخوردگی و تب آب گریپ فروت بنوشید .
  5. گریپ فروت بدلیل ترش بودن ترشح اسید معده را بیشتر می کند پس باید آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریک کرده و غذا را زودتر هضم نماید .
  6. آنهائیکه کلیه و مثانه و کیسه صفرایشان سنگ تولید می کند حتما باید گریپ فروت بخورند زیرا گریپ فروت از درست شدن سنگ جلوگیری می کند .
  7. مهمترین کاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و گریپ فروت شفابخش قلب است زیرا کلسترول را پائین آورده و رگ ها را از وجود چربی ها و مواد رسوب کرده پاک می کند و پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد .تحقیقاتی که جدیدا روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده است نشان داده است که مصرف ۲ عدد گریپ فروت در روز کلسترول خون را بطور متوسط ۱۰% پائین می آورد و حتی مقدار HDL را که چربی مفید است بالا می برد . بنابراین کسانیکه مبتلا به عارضه کلسترل بالا هستند باید گریپ فروت را با پوست مصرف کنند زیرا پکتین و ویتامین P در قسمت سفیدی پوست گریپ فروت وجود دارد .
  8. خوردن دو عدد گریپ فروت در روز احتمال حمله قلبی را بنحو بارزی کاهش می دهد بنابراین کسانیکه در خانواده شان سابقه قلبی و بیماری قلبی وجود دارد حتما باید از گریپ فروت استفاده کنند .
  9. تحقیقاتی که در روی خوکها انجام گرفته نشان داده است که گریپ فروت در سلامتی شریانها اثر معجزه آسائی درد . دانشمندان به یک دسته از خوکها غذاهای چرب ولی همراه با پکتین گریپ فروت دادند و به دسته دیگر بدون پکتین گریپ فروت . دسته اول عمر بیشتر داشته و بعد از تشریح جسد آنها بهیچ وجه اثری از تصلب شرائین مخصوصا درشریان های اکلیلی قلب و آئورت دیده نشد در حالیکه دسته دوم که فقط غذاهای چرب مصرف کرده بودند مبتلا به تصلب شرائین و کلسترل بالا شده بودند .دانشمندان ژاپنی چند سال پیش آزمایشهائی در مورد اثر گریپ فروت روی سرطان بر روی موش ها انجام دادند . به موشهائی که مبتلا به سرطان بودند عصاره گریپ فروت تزریق کردند و با کمال تعجب مشاهده نمودند که رشد غده سرطانی در آنها متوقف شد و پس از چندی همه آنها بهبود یافتند . آنها نتیجه گرفتند که در گریپ فروت و مخصوصا در پوست آن ماده ضدسرطان وجود دارد .
  10. هسته گریپ فروت نیز خواص بسیاری درد زیرا میکرب کش ، ضد قارچ و ضد Yeast است البته عصاره هسته گریپ فروت بصورت قرص و کپسول در فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها موجود است می توانید خریدری کرده و مصرف کنید و یا اینکه هسته های گریپ فروت را جمع آوری کرده و خشک کنید سپس در داخل آسیاب برقی ریخته و پودر کنید و هر روز مقدر یک قاشق چایخوری از آنرا با آب میل کنید یا اینکه همانطوریکه گفته شد همه گریپ فروت را با پوست سفید آن دو هسته آن در داخل مخلوط کن برقی ریخته و مصرف کنید.

مضرات : گریپ فروت را نباید بهمراه تعدادی از داروها خورد زیرا اثر آنها را چند برابر می کند مثلا کسیکه داروی فشار خون مصرف می کند اگر آنرا با گریپ فروت بخورد اثر دارو زیادتر شده و شخص فشار خونش بشدت پائین می آید و خطرناک است. 

 

 

 

 

خواص داروئی:

  1. جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است .
  2. آووکادو تقویت کننده معده است .
  3. نفخ و گاز معده را از بین می برد .
  4. برای درمان یرقان مفید است .
  5. جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .
  6. آووکادو تقویت کننده بدن است .
  7. آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا درای مواد معدنی بسیاری است .
  8. آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آووکادو استفاده کنند .
  9. آووکادو بدن را قلیایی کرده و تمیز می کند .
  10. چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی دارد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .
  11. برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .
  12. خستگی را برطرف می کند .
  13. ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .
  14. بیخوابی را درمان می کند زیرا درای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خود آووکادو بخورید .
  15. برای درست کردن سس سالاد از آووکادو استفاده کنید .

طرز استفاده: روغن آووکادو درای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی دارد . 

  1. روغن آووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهید .
  2. برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقداری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .
  3. شوره سر را از بین می برد .
  4. برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید .
  5. روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ یم کند و به پوست شادابی می دهد . و بالاخره آووکادو بهترین ماسک برای برطرف کرده چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است . برای این منظور آووکادو را پوست کنده و له کنید و بصورت ماسک بر روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشوئید .

مضرات : مضرات خاصی گفته نشده است .

img/daneshnameh_up/9/94/avookadoo.jpg

 

 
خواص داروئی: ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از زمانهای بسیار قدیم برای درمان بسیاری از بیماریها بکار می رفته است . 

  1. ترب برای دفع سنگهای صفراوی مفید است .
  2. ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد .
  3. ترب برای درمان نقرس و رماتیسم مفید است .
  4. برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا کمک می کند .
  5. آب برگ ترب برای تقویت چشم مفید است .
  6. ترب برای درمان یرقان مفید است .
  7. تخم ترب درد را تسکین می دهد .
  8. در صورت مسمومیت غذایی مقداری تخم ترب را همراه با سکنجبین به بیمار بدهید باعث استفراغ می شود و معده را پاک می کند .
  9. برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کرده و روی زخم بگذارید .
  10. دم کرده ترب ادرار آور است و برای درمان حبس البول بکار می رود .
  11. تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .
  12. اگر دست یا پای شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانید و بگذارید تا کمی سرد شود بطوریکه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در این جوشانده قرار دهید .
  13. دم کرده ریشه ترب تقویت کننده بدن است .
  14. برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور از ترب بصورت زیر استفاده کنید :

در یک ترب بزرگ حفره ی ایجاد کرده و همچنین در ته آنهم سوراخ ریزی بوجود آورید بطوریکه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقدایر شکر در حفره ریخته و آنرا با آب پر کنید و ترب را در دهانه شیشه یا استکانی قرار دهید که آب آن قطره قطره از سوراخ ریز ته ترب خارج شده و در داخل شیشه یا استکان پر شود . این آب را چند بار در روز بنوشید . 

  1. خوردن تخم ترب ترشح شیر را زیاد می کند .
  2. خوردن ترب رنگ چهره را باز می کند.
  3. جوشانده ترب برای درمان اسهال خونی مفید است .
  4. تخم ترب اشتهاآور است.
  5. برای از بین بردن تب تخم ترب را دم کرده و به بیمار بدهید .
  6. تخم ترب بصورت ضماد برای ورم پستان در مادران شیرده استفاده می شود .

مضرات : اسراف در خوردن ترب موجب دل پیچه شده و برای دندان و گلو مضر است                                          img/daneshnameh_up/2/2a/torob.jpg

 

 

 

خواص داروئی

تصویر

 

  • صفرابر است.
  • دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتیهای دهان غرغره کنید.

خواص ریشه و پوست ساقه

  • صفرابر و مسهل است.
  • کبد را پاک و تقویت می‌کند.
  • اعمال دستگاه گوارش را منظم می‌کند.
  • سوء هاضمه را از بین می‌برد.
  • بی‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
  • برای رفع یبوست مفید است.
  • در درمان یرقان و زردی موثر است.
  • نقرس و رماتیسم را برطرف می‌کند.
  • خانمهائی که بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند.
  • آنهائی که مبتلا به ورم طحال هستند می‌توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند.
  • واریس را درمان می‌کند.
  • برای معالجه بواسیر نافع است.
  • برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است.
  • فشار خون را پائین می‌آورد.
  • برای شست و شوی چشم می‌توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید.
تصویر

 

خواص برگ

  • آب آوردگی بدن را برطرف می‌کند.
  • اسهالهای مزمن را درمان می‌کند.
  • برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین C می‌باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید دارد.
  • جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان می‌شود.
  • درموقع آنژین و گلو درد ، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.

طرزاستفاده

  • جوشانده زرشک: مقدار ۲۰-۱۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند. این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید. مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست.

  • دم کرده زرشک: مقدار ۴۰ گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید. مقدار مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست.

مضرات

مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می‌کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.

 

 

 

 

خواص داروئی

فندق از نظر طب قدیم 

ایران

گرم و خشک است . برگ و شکوفه ،‌گل وپوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن )قابض است

  1. فندق بدلیل اینکه دارای مقدر کمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم ،‌پتاسیم ، فسفر ،‌منیزیوم،‌سدیم و آهن می باشد غذای بسیار خوبی بای مبتلایان به بیماری قند است
  2. فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است .
  3. فندق مقوی روده ها و معده است .
  4. فندق سموم را از بدن خارج می سازد
  5. فندق فشار خون را بالا می برد
  6. خانم هائیکه در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند .
  7. روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است .
  8. روغن فندق برای کبد نافع است
  9. برای جلوگیری از ریزش مو پوست فندق راب سوزانید و خاکستر آنرا با پیه خوک مخلوط کرده و قسمت هایی را که مو ریخته با آن ماساژ دهید .
  10. فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است
  11. آنهائیکه کارهای فکری می کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می کند.

مضرات : فندق اگر به مقدر کم خورده شود بهیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و استفراغ تولید می کند برای جلوگیری آنهائیکه سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند .

 

 

 

خواص داروئی

میخک یعنی خشک شده غنچه درخت میخک از دو هزار سال پیش بعوان 

ادویه

بکار می رفته است . میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است .

  1. برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید .
  2. میخک تقویت کننده مغز می باشد و کسانیکه حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.
  3. میخک از سرطان جلوگیری کرده و حتی درمان کننده سرطان می باشد .
  4. برای رفع سردرد مفید است.
  5. در برطرف کردن فلج و لقوه موثر است .
  6. ضعف اعصاب را درمان می کند .
  7. برای رفع تنگی نفس مفید است .
  8. کسانیکه مبتلا به بیماری سوواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند .
  9. مقوی معده و جهاز هاضمه است
  10. کبد و کلیه را تقویت می کند .
  11. سکسکه را برطرف می کند .
  12. برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است بدین منظور باید ۲ گرم از پودر میخک را با شیر مخلوط کرده و هر روز بمدت یک هفته از آن استفاده کرد .
  13. کسانیکه قطره قطره ادرار می کنند برای درمان آن باید چای میخک بنوشند .
  14. میخک اشتهاآور است .
  15. بدن را تقویت می کند .
  16. برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف کردن لکه در چشم ، می توان چند قطره از محلول آبی میخک در چشم بچکانید .
  17. میخک تب بر است .
  18. میخک کرم کش است و داروهای کرم کش دارای میخک می باشند .
  19. برای گردش خون و قلب مفید است.
  20. اسهال و دل درد را تقویت می کند .
  21. برای درمان کمردرد ، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چائی مخلوط کرده و بنوشید .
  22. نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می برد
  23. استفاده از میخک گرفتگی عضله را از بین می برد.

طرز استفاده :برای تهیه چایی یا دم کرده میخک مقدر ۱۰ گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و بمدت ۵ دققیه دم کنید. 

مضرات : همانطور که گفته شد میخک بسیار گرم است و بنابراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممکن است باعث ناراحتی کلیه و روده ها شوداینگونه افردر باید میخک را با صمغ عربی مخلوط کرده و بخورند

 

 

 

خواص دارویی

  • برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یک ربع ساعت در آن دراز بکشید.
  • گرفتگیها را باز می‌کند.
  • مقوی معده است.
  • ادرار آور می‌باشد.
  • معرق است و تب را پایین می‌آورد.
  • صفرا‌بر بوده و کبد را بکار می‌اندازد و بیماریهای کبدی را برطرف می‌کند.
  • ضد تشنج است.
  • برای تقویت عمومی بدن خوب است.
  • کرمهای معده و روده را از بین می‌برد.
  • بیماریهای سینه و سرفه را برطرف می‌کند.
تصویر

 

  • در معالجه زکام موثر است.
  • از آن می‌توان به عنوان مسهل و تمیز کننده استفاده کرد.
  • برای رفع بیماریهای مجاری ادرار مفید است.
  • برای برطرف کردن رعشه و سرگیجه حدود ۵ گرم از پودر آن را با عسل مخلوط کرده و هر شب بخورید.
  • برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم کرده اسطوخودوس استفاده کنید.
  • برای رفع بی‌خوابی یک قطره از روغن اسطوخودوس را روی یک تکه پنبه بچکانید و آن را داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می‌آورد.
  • برای برطرف کردن غم و اندوه هر روز دم کرده اسطوخودوس بنوشید.
  • اگر دست و پای شما خواب می‌‌رود از این گیاه استفاده کنید.
  • برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم کرده اسطوخودوس بنوشید.
  • زردی را برطرف می‌کند.
  • برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است.
  • سردرد و سردردهای یکطرفه را درمان می‌کند.
  • برای معالجه ضعف اعصاب مفید است.
  • طپش قلب را از بین می‌برد.
  • آسم را برطرف می‌کند.
تصویر

 

  • برای رفع ترشحات زنانه می‌توانید از این گیاه استفاده کنید.
  • برای برطرف کرده سوء هاضمه یک قطره اسانس اسطوخودوس را در یک لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یک فنجان از دم کرده آن را بنوشید.
  • اسطوخودوس درمان کنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است. برای این منظور کمپرس آنرا بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینکه ۲ قطره روغن آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و عضو دردناک را با آن ماساژ دهید.
  • زخمهای کهنه را با مالیدن اسانس اسطوخودوس که در الکل حل کرده‌اید برطرف کنید.
  • برای درمان بیماریهای ریوی ۲ تا ۳ قطره روغن اسطوخودوس را با یک قاشق غذا خوری روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و سینه و پشت بیمار را ماساژ دهید.
  • مالیدن پماد اسطوخودوس زخمها را ضد عفونی کرده و التیام می‌بخشد.
  • برای برطرف کردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می‌کند.
  • برای رفع بی‌خوابی یک قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس را با یک قاشق چایخوری پودر سنبل‌الطیب مخلوط کرده و در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. این دم کرده را یک ساعت قبل از رفتن به رختخواب میل کنید تا بی‌خوابی شما برطرف شود.
تصویر

 

طرز استفاده

  • دم کرده اسطوخودوس: حدود ۵ گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم کرده ۴ – ۳ فنجان در روز است.

  • کمپرس اسطوخودوس: ۳۰ گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یک لیتر آبجوش مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.
  • اسانس و روغن اسطوخودوس را می‌توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه‌ها تهیه کنید برای مصرف یک قطره از آنرا با یک قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط کرده و برای ماساژ استفاده کنید. و یا یک قطره آن را روی یک حبه قند و یا یک قاشق عسل مخلوط کرده بخورید.

مضرات

اسطوخودوس گیاهی است بی‌ضرر که همه می‌توانند از آن استفاده کنند. فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نیست و باعث آشفتگی می‌شود. اینگونه اشخاص باید آن را با سکنجبین یاکتیرا بخورند.

 

 

خواص داروئی

از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است. بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی‌بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است. مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می‌باشد. 

  • بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهایی که آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماریها می‌شود.
  • بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد.
  • بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروی موثری است.
  • بادمجان را می‌توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
  • دانه بادمجان ایجاد یبوست می‌‌کند.
  • ریشه بادمجان و شاخه‌های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و می‌توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد.
تصویر

 

  • بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیتهای حاصل از خوردن قارچهای سمیاست.
  • خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می‌کند و شخص را از خطر سکته قلبیمحفوظ می‌دارد.
  • بادمجان برطرف کننده یبوست است.
  • برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است.
  • جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
  • بادمجان مقوی معده است.
  • آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می‌شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می‌کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.
  • اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به زگیلبمالند زگیل کنده خواهد شد.
  • از بادمجان می‌توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد به مقدار نصف این مقدر آب به آن شکر قهوه‌ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
  • بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان بیماری صرع اثر بسیار خوبی دارد. بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می‌باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند.
تصویر

 

طرز استفاده

بادمجان دارای آلکالوئیدی به نام سولانین Solanine می‌باشد که ممکن است در معده‌های ضعیف ایجاد 

آلرژی

و مسمومیت کند. بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانهای ایرانی درست می‌کنند. یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود، سپس آنرا فشار داده و پخت. البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده‌های ضعیف مناسب نیست.

مضرات

بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصی که 

بواسیر

و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می‌کند. اینگونه اشخاص اگر می‌خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرا با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.

 

 

خواص داروئی: تمبر هندی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . 

  1. خوردن تمبر هندی باعث پائین آمدن تب می شود .
  2. به هضم غذا کمک می کند .
  3. تمبر هندی خنک کننده بدن است .
  4. برای رفع تشنگی مفید است .
  5. دل بهم خوردگی و تهوع را برطرف می کند .
  6. پوست تمبر هندی قابض و رفع کننده اسهال است .
  7. پوست تمبر هندی قابض ور فع کننده اسهال است .
  8. بهترین طریقه استفاده از تمبر هندی این است که این ماده را درآب خیس کنید و سپس آنرا صاف کرده و با نبات بخورید .
  9. دم کرده تمبر هندی نیز اثر ملین درد . برای تهیه دم کرده یک قاشق غذا خوری تمبر هندی را با نیم لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت یک ساعت بگذارید بماند سپس این دم کرده را در طول روز مصرف کنید .
  10. تمبر هندی را بپزید و ضماد از آن درست کنید . این ضماد را روی ورم و قسمتهای دردناک بدن بگذارید .

مضرات : تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند .

 

Leave a Reply

آمار سایت

حدیث روز

ساعت

شعر 2

برترین شاعر و برترین شعر ماه ایران را بشناسید اگر شما هم شاعر هستید اقدام کنید عضویت رایگان

یا مولا علی

سایت شعر لوجنک

ديدگاههاي اخير